Nieuws 2024-2025


Gemeente Weert kiest voor kapitaalvernietiging

De gemeenteraad is na tien jaar van praten en voorbereiding akkoord gegaan met de grote vernieuwing van Open Park Weert, het voormalige sportpark Boshoven. Er komt een nieuw clubgebouw, waar verenigingen samen gebruik van gaan maken. Samen met een nieuwe sporthal kost het hele project zo’n dertig miljoen.

Van dat geld gaat zo’n zeven miljoen naar het nieuwe clubgebouw. Ook worden zaken als verlichting en velden opgeknapt. Ook komen er meer parkeerplaatsen en een fietspad. Op het terrein zitten voetbalclub

FC Oda en honk- en softbalvereniging Indians. De scheidsrechtersvereniging die er ook zit wilde niet meedoen, ze is het niet eens met de plannen. Maar hun gebouw wordt wel gesloopt. De raad wil daar geen compensatie voor geven.

Daarnaast ging de gemeenteraad akkoord met de bouw van een binnensport accommodatie, een sporthal met meerdere functies waar sporters terecht kunnen. Daar wordt 23.7 miljoen euro voor uitgetrokken. Ook werd besloten jongerencentrum Hangout een nieuwe plek te geven in het gebouw. Dat gaat zo’n 8 ton kosten. De raad vond de plek logisch en wilde niet met het VVD-voorstel meegaan om niet per se voor nieuwbouw te kiezen, maar te kijken of Hangout in een al bestaand pand terecht kon. De nieuwbouw moet de huidige Sporthal Boshoven, thuishonk van basketbalprofclub BAL, vervangen. Ook de turners van Tensor en Jan van Weert krijgen er een plek in de nieuwe sporthal. De huidige turnhal De Kazerne wordt net als Sporthal Boshoven gesloopt.


Bron tekst artikel (exclusief titel): VML Nieuws


Reserveer in agenda: arbitragecongres 4 januari 2025



Op zaterdag 4 januari 2025 organiseren de scheidsrechters- verenigingen uit Zuid 2 een arbitragecongres in ‘t Kwartier in Asten. Amateurscheidsrechters uit Oost-Brabant en Limburg zullen deze dag door tal van workshops en gastsprekers meegenomen worden in de wondere wereld van de arbitrage.

De werkgroep heeft een interessant programma samengesteld en is nu bezig de puntjes op de i te zetten. 

Om de praktische organisatie van deze dag goed te laten verlopen, wil de organisatie een beroep doen op leden van de lokale scheidsrechtersverenigingen. Een uitgelezen kans om onszelf als scheidsrechtersverenigingen te presenteren en ons van onze beste kant te laten zien. Of het nou gaat om het promoten van het vak scheidsrechter of het binnenhalen van nieuwe leden, de mogelijkheid om onszelf zo goed mogelijk te presenteren kunnen we niet laten liggen.
De organisatie is in handen van de werkgroep arbitragecongres, bestaande uit Stèfan Verbakel, Daan Cortenbach (beiden Helmond), Olaf Lamers (Oss-Uden), Steve Janssen, Twan Jansen en ondergetekende (allen Venlo). De werkgroep is volop bezig met de organisatie van het arbitragecongres, bedoeld voor verenigingsscheidsrechters alsmede voor KNVB-scheidsrechters.

Ben je bereid om een helpende hand te bieden, meld je dan aan.
Voor  verdere info heirover verwijzen we naar bijgaand document;

klik hier.

Mien van Deursen overleden


Zonet bereikte ons het trieste bericht dat de Mien van Deursen, de echtgenote van ons lid Twan van Deursen, op 63-jarige leeftijd is overleden.
Mien was al langere tijd ziek en de kans op volledig herstel was, zo vertelde Twan ons enige weken geleden, erg gering. 
Neemt niet weg dat niemand had verwacht dat we zo snel afscheid van haar moeten nemen.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op donderdagmorgen, 5 september, om 10.30 uur in Crematorium Weerterland.
We wensen Twan, familie en vrienden de komende tijd heel veel sterkte. 

Anny is geweldig


Het is dinsdagavond 13 augustus. De tweede training zit erop. Na Martje gefeliciteerd te hebben met zijn 67e verjaardag (zijn Drees-leeftijd) zitten we te genieten van een eerste dorstlesser. Langzaamaan wordt het tijd voor de traditionele snacks. Onze meester-bakker Rob trekt de eerste diepvries lade open: LEEG. Het zal toch niet……….

Hij trekt de tweede lade open: LEEG. Nu de vier bakken eronder nog.

En ja hoor, alles is LEEG. Goede raad is duur. Hoe gaan we dit levensgrote dilemma oplossen?

“Tja”, zegt de jarige Martje: “Ik heb thuis nog frikandellen en snacks in de diepvries liggen, maar daar hebben we hier niets aan. Maar ik zou Anny eens kunnen bellen en haar vragen om deze even te brengen”. Goed idee, maar doet Anny dit voor haar jarige eega? We houden Martje voor dat dit natuurlijk een formidabele test is of Anny nog altijd van hem houdt.

Martje belt, legt Anny de penibele situatie uit en wat denk je?

Anny onderbreekt haar B&B Vol Liefde uitzending op TV, pakt de snacks uit haar diepvries, springt in de auto en komt de snacks brengen.

Hiermee bewijst ze wat ons betreft haar onvoorwaardelijke liefde voor Martje (en voor onze snacklust).


Anny, hartstikke bedankt, je hebt je onsterfelijk gemaakt. We gaan je voordragen voor een koninklijke onderscheiding en als dat niet lukt voor de Nobelprijs.





Familie- en vriendentreffen geslaagd

Van uitstel komt afstel wordt wel eens gezegd. Maar goed dat onze voorzitter en penningmeester dit gezegde aan de laars hebben gelapt en het aanvankelijk voor 7 juli geplande familie- en vriendentreffen hebben doorgeschoven naar 11 augustus.
Onder het genot van een stralende zon fietsten 24 deelnemers, verdeeld over een drietal groepen, een prachtige, door Mart uitgezette, fietstocht van ruim 33 kilometer. Aan alles was gedacht: halverwege zat Evan klaar om de deelnemers van een natje te voorzien. 
Na afloop van de fietstocht kweet voorzitter Jacques zich van de taak van BBQ-bakker. Inmiddels hadden 12 niet-fietsers aansluiting gevonden en kon het gehele gezelschap genieten van een lekkere, met vele salades aangeklede, BBQ. Tussen alle bedrijven door lichtte secretaris Wim de tien juiste antwoorden van de door hem opgestelde puzzel toe. Genietend van het prachtige weer bleef het nog lang gezellig. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde activiteit. Mart, Jacques, Evin en Wim, hartelijk dank!!!




Tomy tweede keer vader


Op 31 juli heeft in huize Klein Zieverink gezinsuitbreiding plaatsgevonden. Tomy en Kim werden ouders van hun tweede zoon, Dayn genaamd.

Namens alle leden, van harte gefeliciteerd!!!

FAMILIE EN VRIENDEN TREFFEN

De ontspanningscommissie van onze vereniging nodigt de leden, partners, familieleden, introducees uit om deel te nemen aan onze traditionele fietstocht met een aansluitende BBQ.

Deze gebeurtenis gaat plaats vinden op zondag 11 augustus.

 

De kantine is open vanaf 12.00 uur. Ruimschoots op tijd om vooraf nog van een kop koffie, thee of anderszins te genieten voordat de stalen rossen worden beklommen.


De eerste groep vertrekt om 13.00 uur Na een ongeveer 3 uren durende fietstocht, onderbroken door ’n ijstraktatie van de vereniging, wacht ons om ca 17.00 uur een aangeklede BBQ.

Aan de vegetariërs en geheelonthouders onder ons wordt ook gedacht (wel even melden bij opgave).

Om te weten hoeveel deelnemers de organisatie mag begroeten is opgave van deelname noodzakelijk.
De eigen bijdrage is slechts € 20,- per persoon, all-in (overmaken per bank heeft de voorkeur).
Voor kinderen tot en met 12 jaar is deelname gratis.

Opgave graag vóór dinsdag 1 augustus a.s. via weert@covs.nl