31. jan, 2022

Erepenning Nederweert voor ons lid pastoor André Koumans

Op zondag 30 januari reikte burgemeester Op de Laak van Nederweert na afloop van de Eucherastieviering in de kerk van Ospel de erepenning van de gemeente Nederweert uit aan ons lid pastoor André Koumans. 

Pastoor Koumans

Pastoor Koumans is 30 jaar pastoor van de Parochie Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen Ospel. Hij is een zielzorger met een bijzondere uitstraling van goedheid, eenvoud, menslievendheid en deemoed met een sterk bewogen hart en een onbevangen kijk op mensen. Hij benadert iedereen met een warme belangstelling en een luisterend oor zonder onderscheid te maken.

Als kloosterbroeder was hij al maatschappelijk actief als coördinator van hulptransporten naar Polen en Suriname, als scheidsrechter en lid van de geschillencommissie van de KNVB en als begeleider van de Zangertjes van Volendam. Hij maakte in 1992 de overstap van de boomgaarden van het Oblatenklooster Ravensbos in Valkenburg naar Ospel, zijn ‘Parochie in de Peel’. Ook verleent hij al 30 jaar pastorale zorg in het Sint Jansgasthuis Weert en heeft daarbij vele mensen en hun families bijgestaan in vaak moeilijke momenten.

Door de maatschappelijk betrokken wijze waarop hij zijn taken als pastoor invult, heeft hij bijzondere verbondenheid met Nederweert en haar inwoners. Hierdoor maakt hij zich al vele jaren in hoge mate verdienstelijk voor de gemeente Nederweert. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 11 januari jl. besloten de hoogste eer die het gemeentebestuur kan geven, de erepenning van de gemeente Nederweert, toe te kennen aan pastoor Koumans.

Bron foto en tekst: Nederweert24