12. mei, 2021

Hoe verder?

Dinsdag 11 mei 2021 heeft het kabinet weer een persconferentie gehouden. Deze keer ook met versoepelingen voor de sport. Maandag  17 mei geeft het kabinet aan of de versoepelingen daadwerkelijk door gaan en dan gaan ze woensdag 19 mei in. Op dit moment is nog niet alles precies duidelijk echter willen we jullie wel alvast op de hoogte brengen. 

Buitensporten vanaf 27 jaar

Volwassenen boven de 27 jaar mogen buiten overal in groepsverband sporten.  Er gelden wel voorwaarden:

  • Sporten mag alleen op 1,5 meter afstand van anderen.
  • Buiten in groepsverband sporten mag met maximaal 30 personen. Momenteel mag dit met maximaal 4 personen.
  • Kleedkamers en douches  zijn gesloten. 
  • Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. 

Buitensporten tot en met 26 jaar

Ook kinderen en jongvolwassen tot en met 26 jaar mogen buiten overal in groepsverband sporten. Voor kinderen en jongvolwassen gelden de volgende voorwaarden:

  • Zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar.
  • Zij mogen wedstrijden spelen. Maar alleen met teams van de eigen sportclub.

Kantines

De terrassen op sportlocaties mogen vanaf 19 mei ook weer open, tussen 06.00 en 20.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen, zoals maximaal vijftig personen per terras, maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat. Echter mag er geen publiek aanwezig zijn. Hoe dit vorm gegeven gaat worden weten we op dit moment nog niet. We hopen u begin volgende week hier meer over te kunnen informeren.

Tot slot

Er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden in de regelgeving. Begin volgende week wordt bekend of de versoepelingen ook daadwerkelijk door kunnen gaan en of er nog wijzigingen zijn ten opzichte van dit bericht.