18. jan, 2021

In Memoriam Henk Kneepkens

Afgelopen weekend bereikte ons het verdrietige bericht dat ons lid Henk Kneepkens op 78 jarige leeftijd is overleden.

Henk was op 1 januari jl. maar liefst 54 jaar lid van onze vereniging.
Hij was geen vreemde in de voetbalwereld. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was hij prominent lid van FC Oda en verdedigde daar vele jaren het doel van FC Oda 1. 

Na zijn voetbalcarrière werd Henk scheidsrechter, werd lid van de COVS Weert e.o. en heeft jarenlang op 3e en 4e klasse niveau geacteerd. Na het veel te vroege overlijden van zijn vrouw Toos is Henk gestopt met fluiten. 

Verder herinneren we ons Henk als der man die tijdens onze deelname aan scheidsrechters toernooien het doel van ons team verdedigde. In geval van blessures of bij tijdgebrek vanwege zijn zakelijke beslommeringen (Henk had namelijk een zaak in auto-onderdelen) werd hij vervangen door “good old”  Ger Heynen.

Henk heeft onze vereniging altijd een warm hart toegedragen; zo sponsorde hij steevast op de jaarlijkse kienavonden de nodige automaterialen. 

Tot slot nog een anekdote:
Henk kreeg ’n keer een aanstelling om in Mechelen, Zuid-Limburg, een wedstrijd te gaan fluiten. Hij volgde trouw de borden (Tomtom bestond nog niet) en moest uiteindelijk ervaren dat hij weliswaar in Mechelen was gearriveerd, maar dat dit het verkeerde Mechelen was, namelijk Mechelen-aan-de-Maas in België.

We wensen vanaf deze plaats zijn familie heel veel sterkte bij het verwerken van het overlijden van Henk.